Czech vaulting to the top

Project number: 2023-1-CZ01-KA182-SPO-000147009

Action type: KA182-SPO - Job shadowing

Place of activity: Flyinge, Sweden, 23.-28.7. 2023

Applicant: JK Fany Hostěnice

Partners: SVEA vaulting, Sweden 


Shrnutí:

Cílem projektu je osvojení specifických voltižních trenérských dovedností a vytvoření předpokladů pro jejich optimální přenos z trenéra na cvičence v tréninku a v podmínkách soutěží. Očekáváme navázání úzké spolupráce mezi oběma zúčastněnými subjekty za účelem sdílení praktických znalostí o voltižní přípravě na vrcholné závody. Prostřednictvím projektového setkání budou mít účastníci projektu příležitost nejen nahlédnout do fungování a procesů švédské jezdecké organizace zabývajících se stejnou cílovou skupinou, ale i získat konkrétní zkušenosti s tím, jak se věci dělají jinde – v rozdílných kulturních, klimatických, sociálních, zdravotních podmínkách. Bude podpořen rozvoj kompetencí účastníků po stránce profesní (výukové metody, trendy v oboru atd.) a osobní (motivace k práci, dalšímu rozvoji a celoživotnímu učení).


Prostřednictvím projektového setkání Erasmus+ ve Švédsku měli trenéři z ČR příležitost nejen nahlédnout do fungování a procesů jiných organizací zabývajících se stejnou cílovou skupinou, ale i získat konkrétní zkušenosti s tím, jak se věci dělají jinde – v rozdílných kulturních, klimatických, sociálních, zdravotních specifikací, zvyklostí a tradic. 

V termínu 20.-22.11. jsme tyto zkušenosti předávali v rámci mezinárodního paravoltižního kempu v Brně, kam se sjelo 17 cvičenců, 22 trenérů a lonžérů a 3 koně a to vše ze 3 států - Česko, Polsko a Švédsko. Paravoltiž Epona Brno & JK FANY Hostěnice, Para TJJ LUCKY Drásov, TJ Orion Praha, Jezdecký klub Briliant - Petrovice, JK Trojan - Voltiž, Caprifolens Voltigeklubb Švédsko, Małopolskie Centrum Hipoterapii "Zagroda Możliwości" Polsko.

Fotogalerie z celého kempu: https://drive.google.com/drive/folders/1Y5nb6Pbp0258stZZKo_KFBgDE5VglXGZ?usp=drive_link

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky